Coaching

Coaching

We leven in een complexe wereld en moeten aan allerlei zaken voldoen. Op het werk wordt er iets van ons verwacht maar ook privé komen we iedere dag in aanraking met vragen waarop we een antwoord moeten geven. Meestal lukt het ons om de regie over deze dingen te hebben maar als de omstandigheden veranderen dan kunnen we het overzicht wel eens verliezen. We redeneren in bepaalde structuren die op die momenten onvoldoende oplossing bieden. In die situaties zou het goed zijn om een coach te hebben die met enige afstand naar problemen kijkt en handvatten kan bieden waarmee je verder kunt. Om in beelden te spreken, een coach is een loods die de kapitein bijstaat om veilig de haven binnen te lopen. Een loods neemt het roer niet over maar staat ernaast en geeft aanwijzingen.

De visie van waaruit we werken is dat ieder mens uniek is in persoonlijkheid en wat betreft capaciteiten en vaardigheden. Mensen hebben drijfveren die gevormd zijn door omstandigheden, mensen hebben geleerd op een bepaalde manier op situaties te reageren. Bij coaching is het belangrijk de individu te kennen met al zijn of haar eigenaardigheden. Wat beweegt iemand en wat is het doel? Door kritische vragen te stellen kan je in samenspraak tot inzichten komen die verhelderend zijn en handvatten ontwikkelen die richting geven.

Hoe het coachingsproces vorm wordt gegeven? Dat varieert van gesprekken op kantoor tot en met ‘dierentuinsessies’. De onderwerpen die aan bod komen? Alles wat zinvol is om zaken te verduidelijken en te structureren. Het effect? Eenmaal een coachingstraject doorlopen dan heb je voor jezelf sleutels in handen waar je onder verschillende omstandigheden iets mee aankunt, een ervaring die niet uitwisbaar is.